Mandala gekte

Mandala_geel_grijs_witHmm, volgens mij ben ik verslaafd aan het haken van mandala’s. Ik heb de ene nog niet af of ik ben al druk op pinterest aan het rondkijken naar inspiratie voor een volgende mandala.

Deze mandala is voor een deel gebaseerd op een bestaand patroon van Wink (van de blog a creative being) en een aantal toeren heb ik zelf toegevoegd.

De eerste zes toeren zijn hier in het engels te vinden. Toer zeven tot en met dertien zijn door mij aan het patroon toegevoegd en de laatste twee toeren zijn weer overgenomen van het patroon van Wink. Hieronder de naar eigen inzicht toegevoegde toeren.

Patroon

Haak toer 1 tot en met 6 van het patroon van Wink.
Elke toer wordt afgesloten met een halve vaste.

toer 7: Haak 1 vaste bovenop een 4 stokjes cluster van de vorige toer, 5 lossen en een vaste in de middelste steek van het volgende 4 stokjes cluster, daarna weer 5 lossen, 1 vaste, enzovoort.

toer 8: Start met drie lossen in een 5 lossen ruimte van de vorige toer (is het eerst stokje) en haak vervolgens 5 stokjes in dezelfde ruimte. Haak 1 losse en daarna 6 stokjes in de volgende 5 lossen ruimte. Tot aan het einde van de toer steeds 6 stokjes in de 5 lossen ruimte van de vorige toer en 1 losse tussen elke 6 stokjes.

toer 9: Haak over de losse van de vorige toer 3 lossen (is het eerste stokje) en twee stokjes, vervolgens 2 lossen, 1 vaste in het midden van de 6 stokjes (dus 3 stokjes voor en 3 stokjes na de vaste), weer 2 lossen en daarna 3 stokjes over de volgende losse. Herhaal dit totdat je rond bent.

toer 10: Haak over 2 lossen van de vorige toer, 3 lossen (is het eerste stokje) en 2 stokjes en over de 2 lossen daarop 3 stokjes. Ga verder met 1 losse om de 3 stokjes van de vorige toer te overbruggen en haal weer 3 stokjes over de 2 lossen heen en nogmaals drie stokjes over de volgende 2 lossen. Dus steeds 3 stokjes over de twee lossen van de vorige toer, nogmaals 3 stokjes en dan een losse om de 3 stokjes van de vorige toer te overbruggen.

toer 11: Begin met 1 vaste over de losse van de vorige toer, haak vervolgens in elke steek een vaste en steeds een vaste over de lossen van de vorige toer.

toer 12: In elke vaste van de vorige toer 1 stokje. Het werk kan nu een beetje gaan opkrullen maar dit komt later weer goed.

toer 13: Haak in de achterste lus van elk stokje van de vorige toer 1 vaste.

Mandala_detail_grijs_wit_geel

Ga verder met de laatste twee toeren van patroon van Wink voor de gele rand.

Wat heb ik gebruikt:
Garen: Medium van de Hema, en Saskia van de Wibra
Kleur: Geel, donkergrijs en wit (Medium) en lichtgrijs (Saskia)
Haaknaald: 4 mm
Patroon: Tuts+

Advertenties

Een gedachte over “Mandala gekte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s