Color block iPad sleeve

Color_block_Ipad_sleeveOp Pinterest kwam ik deze super gave iPad sleeve tegen. Helaas kon ik nergens een patroon of een ontwerper vinden dus besloot ik de iPad hoes van de foto na te maken. Tenminste, dit is mijn interpretatie van de iPad hoes van de foto.

Aangezien groen mijn favoriete kleur is was de kleurkeuze voor de eerste hoes niet erg moeilijk. Helaas viel het patroon iets te strak uit dus voor een goed passende sleeve was een tweede poging nodig. Omdat ik geen grote fan ben van twee keer hetzelfde haken besloot ik om roze voor mijn tweede poging te gebruiken.

Patroon color block iPad hoes

Deze hoes haak je met vasten en door in een spiraal te haken. De toeren worden met uitzondering van de eerste en de laatste toer niet gesloten.

Ik heb een 4 mm haaknaald gebruikt en garen van de Hema en de Wibra dat geschikt is voor haaknaald 4 tot 4.5 mm. Ik ben begonnen met roze of groen, dus ik heb van onderen naar boven gewerkt. Hieronder staat het patroon van de roze hoes beschreven. Bij de roze hoes heb ik de kleur in het begin drie toeren langer door laten lopen dan bij de groene hoes.

toer 1: begin met een ketting van 60 lossen en sluit deze met een halve vaste tot een cirkel.

toer 2: haak in elke losse van de vorige toer een vaste. In totaal dus 60 vasten.

De onderkant van de hoes is nu nog open. Deze kun je nu al maar ook in een later stadium dichtmaken. Ik heb toen ik ongeveer halverwege was de hoes gesloten door de hoes binnenste buiten te halen (dus de binnenkant zichtbaar), de hoes plat te leggen en dan met vasten van de ene naar de andere kant dicht te maken.

toer 3-16: in elke steek haak je een vaste. Wissel in de laatste steek van de dertiende toer van kleur naar grijs (of een andere kleur).

toer 17-19: met de grijze kleur haak je in elke steek haak je een vaste. Wissel in de laatste steek van de zestiende toer naar je eerste kleur, in mijn geval roze.

toer 20-22: met roze haak je in elke steek een vaste. Wissel in de laatste steek van de negentiende toer de kleur naar grijs.

toer 23: met grijs haak je in elke steek een vaste. Wissel in de laatste steek van deze toer de kleur weer naar roze.

toer 24: met roze haak je in elke steek een vaste. Wissel in de laatste steek van deze toer voor de laatste keer van kleur, terug naar grijs.

toer 25-53: haak met grijs in elke steek een vaste.

toer 54: haak in elke steek een halve vaste en sluit de toer ook met een halve vaste. Door deze laatste toer van halve vasten sluit de hoes naar mijn mening beter aan en schuift de Ipad niet zomaar uit de hoes.

Color_block_Ipad_sleeve_detail

Vind je het nou storend dat de bij een kleurwissel de kleuren van een toer niet mooi aansluiten (dit komt doordat er in een spiraal gehaakt wordt, dan verspringt de kleur) dan kun je het patroon simpelweg aanpassen door aan het einde van elke toer de toer te sluiten met een halve vaste en elke toer te beginnen met een losse. Door de toeren te sluiten krijg je geen verspringing.

Aangezien het mij niet lukt om als ik toeren sluit geen lelijke scheef lopende rand in mijn werk te hebben gaat mijn voorkeur uit naar een verspringing.

Wat heb ik gebruikt:
Garen: Medium van de Hema en Saskia van de Wibra
Kleur: donkergrijs (Medium), groen en roze (Saskia)
Haaknaald: 4 mm

Advertenties

3 gedachtes over “Color block iPad sleeve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s