Groovy kussenhoes

Groovy_kussen_hoesOp mijn nog-te-haken lijstje staat al een behoorlijke tijd de groovy-ghan van Winkieflash. Omdat ik momenteel geen zin heb om lang met een project bezig te zijn besloot ik dat een kussenhoes in plaats van een deken in de steek van de groovy-ghan wellicht ook leuk uit zou kunnen pakken.

Toen ik eenmaal de kleuren uit had gezocht en een aantal rijen had gehaakt begon ik me af te vragen of het ook leuk zou zijn om de verhogingen (de stokjes die je steeds een toer lager insteekt) niet alleen diagonaal 1 kant op te laten lopen maar te laten zigzaggen of een een soort pijl te laten vormen.

Aangezien zigzaggen me bij nader inzien iets te druk leek te worden heb ik halverwege het kussen de stokjes steeds een steek eerder gemaakt in plaats van na de verhoging van de vorige toer. Hierdoor ontstond er zoals verwacht een pijlpunt of voor de wiskundigen onder onder een meer-dan teken.

Groovy_kussen_hoes_detail

Nadat de voorkant met het groovy patroon af was heb ik er een rand van vasten omheen gehaakt. Dit maakt het makkelijker om later de voor- en de achterkant mooi aan elkaar vast te maken. De achterkant heb ik simpel gehouden door met wit garen toeren vasten heen en weer te haken. Ook dit deel heb ik voorzien van een rand vasten. Tot slot heb ik de voor- en achterkant met weer een toer vasten aan elkaar gehaakt.

Zowel de voor- als de achterkant heb ik opgezet zonder lossenketting met behulp van de uitleg van Het Haakbeest, hierbij haak je de lossenketting en de eerste toer vasten ineen. Voor dit kussen van 40 bij 40 centimeter heb ik 64 steken opgezet. Mocht je nou net als ik linkshandig haken dan is haar site echt een aanrader want ze maakt de meeste tutorials voor linkshandigen, go lefties!

Wat heb ik gebruikt:
Garen: Saskia van de Wibra
Kleur: gebroken wit, een lichte en een donkere variant van de kleuren groen, blauw en paars
Haaknaald: 4 mm
Extra: binnenkussen
Patroon: naar de groovy-ghan van Winkieflash

Advertenties

8 gedachtes over “Groovy kussenhoes

 1. Geweldig! Ik heb die deken van Winkie ook al een tijd op de korrel, maar ik heb geen zin om weer zo’n lap te maken die ik uiteindelijk niet gebruik 😉 Dit is een prima tussenweg. En fraaie kleuren en supernetjes gehaakt.

  Like

 2. Mooi! Ik heb ook met deze steek een kussen gehaakt (zie mijn blogbericht van 29 januari). Deze steek geeft een heel bijzonder effect. Ik vind het > patroon er mooi uitzien, maar ik ben dan ook wiskundige ;-).

  Like

  • Dank je wel voor je leuke reactie. Ik had jouw apache tears kussen al gespot toen ik gisteren op je blog aan het rondneuzen was. Mooie kleurencombinatie heb je voor jouw kussen gekozen, en andere kant met de bloemen is ook geweldig! Grappig om te zien dat hetzelfde patroon via verschillende bronnen gevonden wordt (Sarah London versus Winkieflash).
   Groetjes, Jo

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s